SmartLocker logo (oud)
Wij vonden dat het tijd was voor een revolutie. Het kluisje 2.0

Mike Brachten, Smartlocker

SmartLocker in a nutshell

SmartLocker is een slim kluisje, welke beschikt over NFC technologie voor het ontgrendelen en vergrendelen van het kluisje.
NFC is een draadloze technologie, welke bijvoorbeeld ook is verwerkt in OV-Chipkaarten. Dit is gebaseerd op RFID.

Wij hebben onze SmartLocker ontworpen met de toekomst in ons achterhoofd, waardoor we het erg aanpasbaar hebben gemaakt. De SmartLocker kan worden geoptimaliseerd voor implementatie binnen elke omgeving door een wijziging in de broncode en/of onderdelen. Zo kan de SmartLocker later verder uitgebreid of naar wens aangepast worden.

Ook hebben wij een SmartLocker kit ontworpen, zodat ieder normaal kluisje een SmartLocker kan worden. Integratie van deze kit is erg gemakkelijk, en kan ook naar specifieke wensen worden aangepast.

SmartLocker maakt gebruik van het principe dat iedere NFC tag een unieke ID heeft. Deze ID is niet te dupliceren, en dus is onze SmartLocker onkraakbaar. Bij geval van stroomuitval, zal de servo zijn gesloten positie behouden. Ook is het mogelijk om een 9V batterij aan te sluiten als reservestroom, zodat het kluisje nog steeds te openen en te sluiten is zonder stroom. Dit hangt af van de wensen van bedrijven, en is dus weer een voorbeeld over hoe veilig, betrouwbaar en aanpasbaar SmartLocker is.

Galerij

3D Model

Het 3D Model is een onderdeel van het ontwerp-proces van onze SmartLocker. Wij hebben dit gemaakt op basis van onze schetsen.

Zo hebben wij een idee gekregen over hoe de SmartLocker eruit moest gaan zien, en welke onderdelen we echt gingen gebruiken.

Het verslag

Het verslag is natuurlijk het voornaamste doel van een profielwerkstuk, en ook wij hebben er één moeten schrijven. Ons verslag bestaat uit een theoretisch deel, en een beschrijving van het praktische deel. In het theoretische deel onderzoeken wij onder andere de mogelijkheden en de veiligheid van de SmartLocker.

SmartLocker Voorblad profielwerkstuk

Bouwproces

Uiteraard is het bouwen van de SmartLocker niet iets waar je zomaar aan begint. Dit is meer een proces in plaats van een activiteit.

Wij hebben ons bouwproces conform het technisch ontwerpmodel uitgevoerd. Wij hebben een statement over dit onderwerp uitgebracht.

SmartLocker v3.0

SmartLocker is op dit moment in ontwikkeling. We werken in een rap tempo om alles zo snel mogelijk af te hebben! Op dit moment werken we aan een link met het internet! Updates volgen zeer snel!

SmartLocker Logo

Contact

Neem contact met ons op indien u vragen en/of opmerkingen heeft, indien u ons PWS ergens wilt laten zien, of als u van de media bent.
Mike Brachten staat namens SmartLocker voor al uw vragen klaar!